نرده یا حفاظ از قدیم جزیی از معماری بوده است و با پیشرفت تکنولوژی تغییراتی در جنس و طرح و ظاهر آن ایجاد شده است. استفاده از نرده شیشه ای پوینت فیکس ازجمله مواردی است که علاوه بر زیبایی، شفافیت و امکان نورپردازیهای خلاقانه را دارا می باشد .
از جمله دلایل استفاده از نرده شیشه ای می توان به نصب سریع، بدون نیاز به آهنکشی و جوشکاری خاص و نیز مقاومت و دوام بسیار مناسب در برابر اشعه خورشید، رطوبت و حرارت بالا اشاره کرد.
یکی از سیستم های نصب نرده شیشه ای روش پوینت فیکس(Point fix) یا فیکس پوینت اشاره کرد.
نرده شیشه ای پوینت فیکس (سیستم اتصالات نقطه ای) یکی از مدرن ترین روش های نصب نرده شیشه ای در دنیا می باشد، در این نوع نرده، شیشه در محل های اتصال به بدنه سوراخکاری می شوند و قطعات نگهدارنده شیشه از محل این سوراخکاری ها به بدنه جانبی متصل می گردند .
فیکس پوینت ها امکان اجرای یک نرده شیشه ای یکپارچه ، زیبا و شفاف را امکان پذیر می سازد . قطعات و اتصالات پوینت فیکس ها در تنوع بالایی بوده که می توان مناسب ترین آن را بر اساس نوع پروژه اجرایی انتخاب کرد. در اجرای پوینت فیکس(Point fix)ابتدا بایستی طراحی و اجرای زیرسازی فولادی انجام شود تا ایمنی نرده و مقاومت آن تامین شود سپس در مراحل بعدی قطعات نگهدارنده فیکس پوینت ها نصب می شود و در مرحله نهایی کار شیشه های مقاوم سکوریت لمینت شده توسط چهار عدد سوراخ که در پایین هر پنل شیشه ای تعبیه شده از کناره به بدنه پله توسط قطعات مخصوص متصل می شوند. ضخامت جام های شیشه ای مورد استفاده 12 تا 16 میلیمتر می باشد.
اجزای سیستم نرده شیشه ای پوینت فیکس:
-
- قطعه اصلی( Point fix)
قطعات اتصال نقطه ای یا پوینت فیکس از اجزای مختلفی تشکیل شده اند و در فرم های مختلفی تولید می گردند معمولا این قطعات از یک قطعه ثابت که قابل رگلاژ و تغییر طول می باشد تهیه می شوند که در ابتدا به جداره مورد نظر توسط یک پیچ با سایز متناسب با نوع کاربری متصل می شود ، این قطعات از این رو قابلیت رگلاژ را دارند که امکان فرآهم نمودن یک سطح کاملا یکسان را بوجود آورند و خطای موجود در جداره ی مورد نظر را بر طرف نمایند .