نمای خشک اصطلاحی که در کشور ما و زبان فارسی به کار برده می شود در واقع ترجمه ای از واژه های "Ventilated Facade"، "Facade Rainscreen" و "Rear Ventilated Facade" می باشد. اصطلاح "Dry Façade" که در برخی سایت های ایرانی عنوان شده است، واژه ای نادرست و بی معنی است. در کشورهای مختلف دنیا با توجه به اصلی ترین کارکرد نمای خشک، این نامگذاری انجام شده است. به عنوان نمونه در کشورهای اروپایی که کارکرد اصلی، ایجاد یک فضای تهویه بین نما و دیواره بیرونی می باشد، واژه "Ventilated Facade" به کار برده می شود. همچنین واژه "Rainsreen" در مناطقی که کار کرد اصلی، محافظت در برابر بارش های مستقیم می باشد. در کشور ما نیز به دلیل اینکه کارکرد اصلی این نوع نما در اتصال آن به صورت بدون ملات می باشد، به آن نمای خشک گفته می شود.
در ادامه با پاسخ دادن سوالاتی که در مورد نمای خشک (Ventilated Facade) مطرح است، به توضیح نمای خشک می پردازیم:
}
نمای خشک چیست؟
نمای خشک یک سیستم نصب سبک با اتصالات خشک(بدون ملات) برای پوشش نما به سازه ساختمان است. مصالح نما پوسته ای را تشکیل می دهند که مقداری از دیواره ی اصلی ساختمان فاصله دارد.
یک نمای خشک از لایه های متعدد به هم پیوسته ای تشکیل شده است که این لایه ها شامل:
پوشش بیرونی نما
فضای تهویه
لایه عایق
دیواره ی خارجی ساختمان
می باشد. همه لایه ها به وسیله سازه های فولادی و آلومینیومی و اتصالات مکانیکی به سازه ساختمان متصل شده اند.
اجرای نمای تهویه شونده
عملکرد
عملکرد حرارتی نمای خشک چگونه است؟
عملکرد حرارتی نمای خشک بر اساس ضخامت و نوع ماده عایق مورد استفاده تعیین می شود که باید متناسب با شرایط پروژه انتخاب شود.
ارائه بهترین
مشاوره در اجرای نمای خشک
ما با ارائه راهنماییهای دقیق در انتخاب مواد، طراحی ساختار، و اجرای نمای خشک، شما را در تحقق اهداف زیبایی و کیفیت مورد نظرتان همراهی میکنیم.
به طور معمول ، اگر تایل ها در سایز های مورد نیاز آماده باشند. بین 2 تا 4 هفته برای آماده کردن نقشه های کارگاهی (shop drawing) و تهیه اجزای سازه پشتیبان مورد نیاز است و تقریباً بین 4 تا 6 هفته برای اجرای 1000 نما زمان می برد. (این زمان با تعداد باز شوها و برشکاری در کارگاه رابطه ی مستقیم دارد)
فواید نمای خشک با پنل های سرامیکی کدامند؟
تلفیق نمای خشک با اسلب های پرسلان موجب ایجاد سیستم کارا با پوشش بیرونی برای نما می شود. این امر باعث بالا رفتن استاندارد های زندگی شود و نیاز به انرژی، برای سرد یا گرم کردن محیط داخل را تا حد چشمگیری کاهش می دهد. از آنجایی که سرمایش بسیار گرانتر از گرمایش است، یک دیوار تهویه شده در هوای گرم که تحت تابش اشعه خورشید قرار میگیرد بسیار کارآمد است. استفاده از اسلب های پرسلان هزینه تعمیر و نگهداری را تا حد امکان کاهش می دهد. پرسلان جذب آب بسیار پایین و مقاومت بسیار بالایی دارد. فضای تهویه دارای کانال هایی بین لایه عایق و پوسته ی نما است که گردش هوا در آن به راحتی اتفاق افتاده و سایر المان های نما، داخل این کانال ها پنهان می شوند.
انواع نماهای خشک کدامند؟
مجموعاً خانواده ی نماهای خشک به دو دسته اصلی تقسیم می شوند. (با توجه به محل و چگونگی قرار گرفتن بست های نگهدارنده تایها)
سیستم های نمایان( مشهود )
سیستم های پنهان ( نا مشهود و یا غیر نمایان)
سازه این سیستم ها شامل: پروفیل ها در شکل های متفاوت متناسب با مختصات هر پروژه می باشد.
در نمای خشک نصب شده توسط سیستم های نمایان (کلیپس) تایل ها توسط بست های استینلس استیل نگه داشته می شوند که قسمت نمایان آن ها می تواند هم رنگ سرامیک، رنگ شود .
در نمای خشک نصب شده با سیستم های نا مشهود، تایل ها توسط بست هایی که در داخل شیارهای از پیش در آنها ایجاد شده قرار می گیرند، نگه داشته می شوند. این شیارها در لبه ی بالایی و پایینی و یا پشت تایل ایجاد می شوند.
سیستم دیگری از نصب نا مشهود نیز وجود دارد که تایلها توسط قلاب های بسته شده به آنها نگه داشته می شوند. در این سیستم ابتدا سوراخهای آندرکاتی در نقاطی در پشت تایل ها در قسمت بالا و پایین، ایجاد میشود و سپس قلابها با انکر های قرار گرفته در داخل سوراخ ایجاد شده پیچ می شوند. در این سیستم نما امکان سوراخ کاری در محل نیز وجود دارد.
هر گونه مصالحی که قابلیت استفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمان را داشته باشد و با هر ابعادی ( البته متعارف ) از ضخامت 5 میلیمتر تا 50 میلیمتر به روش نمای خشک قابل نصب است. البته باید به این موضوع توجه داشت که هر چه مصالح رویه در ابعاد بزرگتری استفاده شود، میزان هزینه مصالح زیرسازی کاهش می یابد.
حالت بهینه دیوار جهت اجرای نمای خشک ، دیوار های پیوسته با طول و ارتفاع زیاد و با حداقل تعداد و ابعاد بازشو می باشد. در این حالت از کمترین میزان مصالح جهت زیر سازی نما استفاده میشود. هر اندازه که میزان سطوح بازشو بیشتر شود میزان مصرف مصالح زیرسازی برای هر متر مربع افزایش یافته و در نتیجه هزینه تمام شده نما بیشتر می شود. به گونه ای که برای دیوارهایی که با شیشه های با ابعاد بزرگ پوشیده شده اند و نما فقط در قسمت های باریکی انجام می شود، اجرای نمای خشک بسیار پرهزینه تر است .
پارامتر های تاثیر گذار بر روی قیمت تمام شده نمای خشک کدامند؟
یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر نمای خشک، قیمت تایل است به آن باید موارد زیر را اضافه کنیم:
مشهود یا نا مشهود سیستم نمای خشک
نوع و ابعاد تایل بندی نما
تعداد برش های تایل ها
حجم کار نما
وجود کنج ها و شکستگی در سطح نما و اندازه سطوح یکنواخت و تعداد و ابعاد باز شو
موقعیت مکانی پروژه
بار باد
هزینه های کارگاهی برای پیمانکار
هزینه نمای خشک چگونه محاسبه می شود؟
عموما هزینه هر نمای خشک بر حسب متر مربع محاسبه می شود که این هزینه بر اساس متراژ سطح کل نما (حتی اگر آنها برش خورده باشد) هم برای تایل ها و هم برای زیر سازی همچنین هزینه ی نصب می باشد. این هزینه در انتها یک عدد خواهد بودکه به تفکیک عنوان نمی شود. هزینه سایر موارد مانند فلاشینگ بام و پنجره ها، برگشتی دور پنجره ها و برگشتی های انتهای کار برحسب متر طول محاسبه می شود.
درخواست مشاوره
برای درخواست مشاوره با شرکت زیباآشیان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.