پروژه های زیباآشیان پارس

021

جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید

logo
Search
Close this search box.

دریل

تفاوت دریل با پیچ گوشتی

ساده ترین تعریفی که میتوان از دریل کرد این است که دریل وسیله ای است که با استفاده از نیروی چرخشی و یا ضربه ای باعث ایجاد سوارخ می‌شود. دریل ها انواع بسیار وسیعی دارند که از دریل دندان پزشکی گرفته تا ماشین های حفر تونل را در بر می گیرند. ما فقط به انواعی از دریل که عموما در کارهای ساختمانی کاربرد دارند، می پردازیم.

پیش از تشریح انواع دریل، به دو نکته اشاره میکنیم. دریل به وسیله مته ،سوراخ ایجاد می کند. دریل پیچ بند به وسیله پیچ بند که سر دریل بسته می شود، پیچ و مهره ها را می بندد. بنا بر این ما به هر دو نوع آن می پردازیم.

انواع دریل و کاربرد هر یک از آن‌ها

دریل ساده  (Drill Driver)

دریل ساده، دارای سه نظامی است که مته و یا پیچ بند را نگه می دارد. بدون توجه به قدرتی که دارد، تنها کاری که انجام می دهد، چرخش به دو سمت عقربه های ساعت و یا خلاف عقربه های ساعت است. بعضی از این نوع دریل ها علاوه بر این دارای کلاچی هستند میزان حداکثر نیرویی که به پیچ وارد می شود را تنظیم میکند.

 دریل ساده معمولاً به صورت برقی (سیمی) و شارژی (باتری) کار می‌کند. اگر به دنبال یک دستگاه الکتریکی ساده و پیشرفته هستید که در پروژه‌های مختلف خانگی در مقیاس کوچک به کار شما بیاید، احتمالاً دریل ساده همان چیزی است که نیاز دارید.

کاربرد دریل ساده

دریل ساده مناسب برای سوراخکاری  در مواد پلاستیکی، چوبی، فلزی و بتنی و موادی از این دست ایجاد کرد. با این حال، هنگام استفاده از آن برای مواد سخت، باید قدرت دستگاه را مورد توجه قرار دهید.

دریل چکشی

دریل چکشی همان طراحی پایه دریل ساده را دارد به علاوه این که عملکرد چکشی نیز به آن اضافه شده است. این عملکرد به طور متناوب مته را به سمت جلو هل داده و سپس به عقب می کشد.بیشتر دریل های چکشی این امکان را به ما می دهند که در حالت چکشی و چرخشی استفاده شود و یا فقط مثل یک دریل ساده عمل کند و حالت چکشی خاموش باشد.

کاربرد دریل چکشی

دریل های چکشی در همه جا استفاده می شوند و برای سوراخکاری انواع متریال از قبیل پلاستیک، چوب، فلز و بتن و آجر و سایر مصالح بنایی قابل استفاده هستند. فقط باید به این نکته اشاره کرد که دریل چکشی برای ایجاد سوراخ های با قطر کمتر از 7 میلیمتر (4/1 اینچ) در بتن مناسب است.

دریل چکش چرخنده (چکش ترکیبی) Rotary Hammer (Combination Hammer)

دریل چکش چرخنده یا چند کاره، برادر بزرگ دریل چکشی است. این نوع دریل در سایزهای کمی بزرگ تر تا خیلی بزرگ تر از دریل چکشی وجود دارند. دریل های چکش چرخنده به نسبت دریل های چکشی از قدرت خیلی بالایی برای ضربه زدن بهره می برند. این نوع دریل ها معمولا دارای دو حالت فقط ضربه ای بدون چرخش و حالت چرخشی و ضربه ای همزمان هستند. البته بعضی از آنها امکان استفاده در حالت فقط چرخش را هم می دهند.

حالت فقط چکشی همان طور که از اسمش پیداست مانند یک قلم و چکش عمل میکند و هنگام استقاده از این حالت باید از مته هایی که سرآنها به شکل قلم است استفاده کرد. حالت چرخشی، چکشی برای ایجاد سوراخ در بتن، آسفالت، آجر، سنگ و سایر مصالح بنایی استفاده می شود.

کاربرد دریل چکش چرخنده

دریل چکش چرخنده (چکش ترکیبی) برای ایجاد سوراخ یا تخریب بتن، آسفالت، آجر، سنگ و سایر مصالح بنایی تا قطر 5 سانتیمتر استفاده می شود.

دریل ضربه‌ای (Impact Driver)

دریل ضربه‌ای یکی دیگر از انواع دریل است که میتوان گفت دربل نیست و پیچ بند است و به طور خاص برای شُل و سفت کردن پیچ و مهره‌ها و باز و بسته کردن پیچ‌ها طراحی شده است. در دریل ضربه ای همان مکانیزم چرخشی دریل ساده وجود دارد با این تفاوت که دارای یک حالت ضربه‌ای نیز است. البته این ضربه مثل دریل چکشی به صورت ضربه رو به جلو نیست بلکه ضربه چرخشی است و نیروی چرخشی را افزایش می دهد.عملکرد این دریل باعث می‌شود تا بتوان نیروی زیادی به پیچ و مهره ها وارد کرد تا بتوان آنها را شل و سفت کرد.

کاربرد دریل ضربه‌ای

دریل ضربه‌ای قدرت فوق العاده ایدر باز و بسته کردن پیچ ها و مهره ها دارند. و سرعتشان به حدی است که در عرض چند ثانیه می‌توان پیچ‌​​ها را سفت یا شل کند. این دریل برای کاربردهای مرتبط با بستن و باز کردن پیچ‌ها استفاده می‌شود. البته اگر از مته مناسب استفاده کنیم، امکان سوراخکاری متریال مختلف نیز با دریل ضربه ای وجود دارد.

دریل مغزه گیر (Core Drill)

دریل مغزه گیر برای نمونه برداری استفاده می شود. اساسا این دریل دستگاه بزرگی است و گاهی هنگام کار کردن به یک شاسی متصل می شوند تا مته کاری دقیق انجام شود. این دستگاه مته مغزه گیر (کرگیر)- مته استوانه ای شکل تو خالی- را می چرخاند و باعث میشود یک مغزه به شکل استوانه از متریال خارج شود. کل کاری که دریل مغزه گیر انجام می دهد، چرخاندن مته است و هیچ نوع ضربه رو به جلو و یا چرخشی ندارد.

کاربرد دریل مغزه گیر

ایجاد سوراخ و خارج کردن مغزه استوانه ای شکل در بتن تا حدود 25 سانتیمتر. در واقع این دریل برای نمونه برداری و مغزه گیری استفاده می شود، ولی میتوان برای ایجاد سوراخ نسبتا بزرگ در بتن نیز با کمترین تخریب در بتن ایجاد کرد.

دریل بتن کن Ground Auger (Earth Auger)

دریل بتن کن نوع دیگری از دریل های با قدرت بالا است که به وسیله کمپرسور بادی کارمی کند. این دستگاه دارای مته های پهن و قوی است که کار شکافتن را به خوبی انجام می دهد.

کاربرد دریل بتن کن

این نوع دریل برای تخریب هر نوع مصالح و ایجاد سوراخ و گودال در زمین، بتن و …. استفاده می شود.

دریل ستونی (Benchtop Drill)

همانطور که از نام مشخص است، دریل ستونی دستگاهی برای حفاری است که بر روی میز یا هر سطح مشابه دیگری نصب می‌شود. اگر می‌خواهید از یک وسیله ثابت را در گاراژ یا کارگاه خود فقط با هدف سوراخکاری استفاده کنید، یک دریل ستونی بهترین انتخاب ممکن است.

یک دریل ستونی همچنین دریل دقیق نیز نامیده می‌شود که دارای یک پایه ضخیم با یک شکل ایستاده عمودی است که موتوری به آن متصل می‌باشد. در زیر موتور، سطحی برای قرار دادن جسمی که باید حفر شود وجود دارد.

کاربرد دریل ستونی

دریل ستونی برای سوراخ‌کاری از طریق طیف گسترده‌ای از مواد از جمله چوب، پلاستیک و فلز مناسب است. در هر صورت، اگر هنگام سوراخ‌کاری از لغزش قطعات خسته شدید، برای خلاص شدن از مشکل بهتر است به سراغ دریل ستونی بروید.

دریل ستونی دارای اهرم تنظیم عمق سوراکاری میباشد.

کاربرد دریل ستونی در نمای خشک

دریل ستونی برای ایجاد سوراخ در لبه های سنگ جهت نصب سنگ به روش پینی استفاده می شود.

چاپ این مقاله

اجرای نمای خشک