ورق های HPL چیست ؟ مخفف (HIGH PRESSURE LAMINATE) صفحاتی هستند که از ترکیب لایه های سلولزی ؛ رزنیهای فنولیک به وجود می آیند .
این ترکیب پس از قرارگرفتن در دمای بالای 180 درجه سانتی گراد و فشار 80bar تبدیل به صفحات محکم با مشخصات فنی ویژه می شوند .
سطوح نهایی این صفحات توسط لایه های رنگین (طرح چوب ، طرح سنگ ، طرح های دیجیتال ، رنگهای ساده و مرکب …) و پوشش ضد خش پوشانده می شوند . این ورق ها که با نام فرمیکا نیز شناخته می شوند ، از لایه های مختلف کاغذ کرافت تشکیل شده اند .
در فرایند تولید این ورق ها لایه های مختلف کاغذ کرافت به همراه روکش نهایی ورق به رزین های ترموست آغشته شده و در دما و فشار بالا به یک ورق متراکم و یکپارچه تبدیل می گردد . ورق های اچ پی ال (HPL) شرایط بسیار مناسبی را برای طراحی نما در اختیار طراح قرار می دهند .
نصب این ورق ها به عنوان یکی از مصالح نمای خشک آسان و سریع بوده ؛ در برابر عوامل جوی مانند تابش آفتاب تغییر رنگ نمی دهند ، وزن آنها سبک بوده و به آسانی نیز قابل شستشو هستند . با توجه به این مزایا و موارد بسیار دیگر می توان گفت ورق های اچ پی ال (HPL) گزینه مناسبی برای طراحی نمای ساختمان می باشند .
در طراحی نما با استفاده از ورق های اچ پی ال (HPL) بایستی به انتخاب روش مناسب با توجه به شرایط طراحی نما نیز دقت شود . به عنوان مثال از جمله مواردی که ممکن است استفاده از این مصالح مناسب را در طراحی نما محدود کند، محدودیت این گونه پنل ها در سطوح منحنی است . البته استفاده از ورق های اچ پی ال (HPL) در نماهای منحنی نیز امکان پذیر است . اما انتخاب ضخامت ورق و روش نصب آن در این چنین شرایطی از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود .
ویژگی هایی از قبیل مقاومت بالا ، بی نیاز از شستشو ، خاصیت ضد خش ، مقاومت مکانیکی ، مقاومت بالا در برابر آتش سوزی ، کارکرد آسان ، نصب خشک ، خاصیت ضد باکتری و الکترواستاتیک از خواص فوق العاده این محصول به شمار می روند . مانند سنگ کدر نمی شود . مانند کامپوزیت کثیف نمی شود ، آتش نمی گیرد و نیازی به نظافت ندارند . مانند چوب ترموود نیازی به ریکاوری ندارد . مانند چوب پلاست دچار رنگ پریدگی نمی شود .
خواص نامبرده شده باعت می شوند تا استفاده از این محصول در پروژه های نمای خارجی و داخلی ساختمان ها ، سرویس بهداشتی عمومی ورزشگاه ها ، بیمارستان ها ، آزمایشگاه ها ، صنایع آهن سازی ، صنایع کشتی سازی ، کابینت سازی ،آسانسورها ، انتخابی ایده ال به شمار می رود .
ضخامت این نوع پانل می تواند 3،5،8،12 میلیمتر و یا بیشتر باشد ؛ اما جهت استفاده در طراحی نمای خارجی ضخامت های 6 و 8 میلیمتری توصیه می گردد . همچنین طول و عرض استاندارد بین المللی آن 3050*1300 و 2800*1300 میلیمتر بوده ؛ اما با ابعاد دیگر هم در ایران تولید و وارد میشود .
صفحات HPL کاربرد وسیعی در زمینه های گوناگون دارد . در حال حاضر استفاده ازورق هایی با ضخامت 10-6 میلیمتر برای پوشش های داخلی و خارجی ساختمان ها معمول است . تنوع بسیار مناسب در طرح و رنگ این ورق ها می تواند جایگزین مصالح دیگری همچون چوب و ورق های کامپوزیت آلومینیوم در طراحی نما باشد اما قیمت تمام شده ، شیوه های نصب و اخیرا عدم استفاده از ضخامت مناسب در نمای خارجی باعث شده که امروزه استفاده از اچ پی ال تنها در پروژه های خاص صورت گیرد . رزین های بکار برده شده دراین رزین ها با پایداری و مقاومت شیمیایی بالایی که دارند موجب چسبندگی ، پیوند پایدار و برگشت ناپذیر لایه های مختلف به کار گرفته شده در ورق های اچ پیال (hpl) می شوند . به همین دلیل اثرات مختلف جوی ، کمترتاثیری روی این ورق ها داشته و باعث کاهش کیفیت آنها با گذشت زمان نمی شوند .
سیستم نصب hpl به دو دسته مشهود و نامشهود تقسیم می شود .
سیستم نصب مشهود :
سیستم نصب نامشهود:
کافیست نام و شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید تا کارشناسان زیباآشیان در اولین فرصت با شما تماس بگیرند!
گروه زیباآشیان پارس مشاور و همراه متخصص شما برای طراحی و ساخت نماهای مدرن و با کیفیت بالا است. متخصصین ما راه حل فنی بهینه برای اجرای هر گونه طرح معماری نما را ارائه میدهند. سیستمهای نمای مدرن تولیدی گروه زیباآشیان، طرحهای معماری نمای ساختمان شما را تبدیل به واقعیت می کند. بسته به نیاز شما، ما میتوانیم بسته کامل، شامل کلیه مراحل پروژه از طراحی و برنامهریزی گرفته تا ساخت نما را به شما ارائه دهیم یا فقط خدمات خاصی را بسته به نیاز شما فراهم کنیم.