مفهوم نمای کامپوزیت:
نمای کامپوزیت ترکیبی از چند متریال با ویژگی های فیزیکی متفاوت است که این متریال ها در عین حفظ کردن هویت خودشان، ویژگی های منحصر به فردی را در کل ساختار نما ایجاد میکنند. به همین دلیل، بسیاری از معماران در پروژههای خود از نمای کامپوزیت برای ایجاد طرحهای خیره کننده استفاده میکنند.
نمای کامپوزیت از محبوب ترین پوششهای نمای خشک است و از ورق های مسطحی تشکیل شده که در عین حال بادوام بودن، وزن سبکی دارند.
نماهای کامپوزیت علاوه بر نقش حفاظتی شان که تمام سیستم های پوشش نمای خشک دارند، جذابیت و زیبایی ساختمان را افزایش میدهند.
نمای کامپوزیت آلومینیومی:
آلومینیوم یک متریال با کیفیت، قابل اعتماد و مدرن در صنعت ساختمان سازی است؛ از این رو، اکثر سازندگان برای نمای بیرونی ساختمان خود از ورقههای کامپوزیت آلومینیومی استفاده میکنند.
نماهای کامپوزیت از دو ورق آلومینیومی نازک به ضخامت 0.5 میلیمتر تشکیل شده اند که به یک هسته غیر آلومینیومی مانند هسته های پلیاتیلن (PE)، هستههای مقاوم در برابر آتش (FR) و… متصل میشوند. این هستهی مرکزی درواقع همان لایه پلی اتیلن است که در وسط دو لایهی آلومینیومی قرار میگیرد.
سطح هر دو لایهی آلومینیومی با استفاده از مواد رنگی PVDF پوشانده میشود که مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط نامساعد جوی و آلودگی های صنعتی دارند.
ورق های کامپوزیت در طرح های مختلفی موجود هستند زیرا به راحتی میتوان آن ها را برش داد، سوراخ و یا پانچ کرد.
انواع ورق های کامپوزیت:
- ورق کامپوزیت طرح چوب
- ورق کامپوزیت طرح سنگ
- ورق کامپوزیت رنگی
- ورق کامپوزیت با پوشش خش دار
- ورق کامپوزیت ضد حریق
- ورق کامپوزیت ضد باکتری
- ورق کامپوزیت نانو
نمای کامپوزیت اگر به درستی انتخاب و نصب شود و همچنین مطابق با مقررات تأیید شده باشد؛ دارای چندین مزیت است که شامل:
- دوام زیاد و وزن سبک
- مقاومت زیاد در برابر شرایط جوی به ویژه در برابر باران
- مقرون به صرفه بودن
- نصب آسان
- تعمیر و نگهداری کم
کاربرد نمای کامپوزیت:
این نمای ترکیبی علاوه بر اینکه در نمای خارجی ساختمان ها اعم از : مسکونی-تجاری-صنعتی و… کاربرد دارد؛ در طراحی های داخلی و دکوراسیون ها نیز استفاده میشود.