در دهه ۱۹۵۰ معماری به نام والتر گروپیوس برای اولین بار از سمنت بردها بعنوان پوششی برای نمای ساختمان استفاده نمود و آن را به صورت خشک اجرا نمود. سپس طراح سوئیس ویلی گوهل معروف ترین طرح خود “loop chair” را در سال ۱۹۵۴ از فایبر سمنت ساخت. که این طرح امروزه نشان دهنده ظرافت و سبک وزنی این متریال است . در نهایت در سال ۱۹۸۷ برای اولین بار شرکت معماری هرگز و دیمرون، ساختمانی را طراحی نمودند که به موجب آن فایبر سمنت برد را به متریال پایدار و همیشگی تبدیل کردند.
انواع بردهای سیمانی
بردهای سیمانی ترجمه فارسی کلمه سمنت برد به زبان انگلیسی است که به اشتباه به جای فایبر سمنت برد نیز استفاده می شود بسیاری براین باورند که سمنت بردها، کوتاه شده فایبر سمنت برد است اما ساختار فیزیکی این دو ماده با یکدیگر متفاوت می باشد. سمنت بردها می توانند حاوی الیاف و فیبرهای چوب، فیبر ھای شیشه، فیبرهای معدنی مانند کلسیم سیلیکات، فیبر های آلی مانند سلولز، و یا ترکیبی از این مواد باشند. به آن دسته از سمنت بردهایی که حاوی این الیاف ھستند، فایبر سمنت بردها یا همان صفحات سیمانی الیافدار گفته می شود.
بردهای سیمانی با توجه به مواد تشکیل دهنده خود به زیر گروه های متفاوتی تقسیم می شوند:
۱- سمنت بردها
۲- فایبر سمنت بردها:
فایبر سمنت بردهای سلولزی
فایبر سمنت بردهای کلسیم سیلیکاتی
سمنت بردها حاوی مش فایبرگلاس
همه ی فایبر سمنت بردها ضدآب و آتش بوده اما فایبر سمنت بردهای کلسیم سیلیکاتی بسیار سبک ترند و تحمل دما تا ۱۱۰۰ درجه را دارد.
خواص انواع فایبرسمنت بردها:
- جذب آب پایین
- عدم اشتعال و مقاومت در برابر حریق
- توانایی براورده ساختن طرح های مختلف
- قابلیت اجرا با ابعاد بزرگ و ضخامت کم
- قابلیت اجرای خشک بر روی انواع سازه ها
- وزن پایین (۱۳kg/m2)
- عدم محدودیت تامین
- نصب سریع و آسان