پروژه های زیباآشیان پارس

021

جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید

logo

عایق صوتی

عایق صوتی

عایق های صوتی: ما در زندگی روزمره خود از شنیدن صداهای نامطلوب گریزان هستیم و همواره به دنبال راه حل هایی می باشیم که این نوع صداها را از محیط زندگی خود دور نماییم. هر چقدر که پیش می رویم بشر بیشتر نسبت به حس شنوایی، علم صدا و آکوستیک توجه پیدا می کند.متأسفانه علم آکوستیک در برابر سایر علوم پیشرفت چندانی نکرده است. آموزش انتشار و دریافت صوت از دوران‌های دیرین در تاریخ فکری انسان نشات گرفته و رویه آن امروزه نیز همچنان مورد قبول قرار دارد. از مشاهداتی که از زمان های قدیم به دست آمده است، معلوم شده که صوت بوسیله آزمایش های مربوط به هوا از یک نقطه به نقطه دیگر انتقال می یابد.

یکی از مهمترین مشکلاتی که در جوامع امروزی با وجود شلوغی و رشد جمعیت مشاهده می شود، آلودگی صوتی می باشد؛ اما لازم است بدانید که در حال حاضر انواع مختلف عایق صوتی در بازار موجود بوده که با استفاده از آن می توان در بخش های اداری، خانگی و صنعتی از آلودگی صوتی جلوگیری نمود. با این حال می‌توان گفت در کشورهای توسعه یافته یکی از مهمترین معیار هایی که موجب ارزش گذاری بر املاک می شود علیرغم استفاده عایق کاری حرارتی،  استفاده از عایق های صوتی می باشد.

چندین روش اساسی برای کاهش صدا وجود دارد: افزایش فاصله بین منبع و گیرنده، با استفاده از موانع سر و صدا برای منعکس یا جذب انرژی از امواج صوتی است، با استفاده از سازه‌های میرایی مانند تیغه‌های صوتی، الیاف‌های صوتی و…

پرده‌های عایق صوتی، فوم‌های ایزوهم، پانل‌های فومی و کفپوش‌های زیرکار چند نمونه از عایق‌های صوتی کاربردی هستند.

عایق صوتی

فواید استفاده از عایق صوتی:

  • بهبود صدا در یک اتاق (اتاق بدون پژواک)
  • کاهش نشت صدا به / از اتاق مجاور یا خارج از منزل
  • آکوستیک آرام بخش
  • کاهش سر و صدا
  • کنترل سر و صدا
  • محدود کردن سر و صدای ناخواسته

عایق صوتی می‌تواند از امواج صوتی ناخواسته غیر مستقیم مانند سرکوب بازتاب که باعث پژواک صدا می‌شود جلوگیری کند. عایق صوتی، انتقال ناخواسته صدا را بدون تداخل اشیاء، کاهش داده و به شنونده مناسب می‌کند.

روش‌های ساده عایق‌کاری صوتی:

  1. بستن منافذ ورود و خروج هوا. هر منفذی که هوا بتواند از آن عبور کند، صدا را هم می‌تواند انتقال دهد. کلیه منافذ موجود در سقفها و دیوارها نظیر اطراف جعبه تقسیم برق، کانال‌ها و داکتها، سیم‌ها و هر بخشی را که شیئی از داخل دیوار یا سقف عبور می‌کند با بتونه یا فوم پلی اورتان درزگیری نمایید.
  2. جلوگیری از ایجاد “کانالهای عبور صدا ” در دیوارها. هنگام ساخت بناهای جدید، کلیدهای برق و دریچه‌های هوا را در داخل دیوار مشترک دو فضا، پشت به پشت هم قرار ندهید.
  3. اجتناب از استفاده از مصالح سخت؛ زیرا این‌گونه مصالح، اصوات را به آسانی از یک مکان به مکان دیگر انتقال می‌دهند.
  4. استفاده از یک لایه انعطاف‌پذیر نظیر فوم منبسط شوندها، جهت جدا نمودن لوله‌ها از غلافها یا سوراخهایی که از آن عبور می‌کنند.
  5. استفاده از عایق صوتی در دیوارهای ساختمان‌های جدید جهت جلوگیری از انتقال صدا بین اتاقهای مجاور. به منظور جلوگیری از انتقال صدای نامطلوب جریان سریع آب به هنگام تخلیه فلاش تانک توالت، لوله‌های پلاستیکی تخلیه آب را عایق بندی کنید.
  6. استفاده از وسایل خانگی آرامتر، حتی اگر گرانتر از موارد مشابه پرصداتر باشند.
  7. جدا نمودن تجهیزات صدادار از محلهای استراحت. استفاده از اتاقهای مجزای مجهز به عایق‌های صوتی می‌تواند ایده خوبی در طراحی منزل باشد. بکارگیری درهای مجهز به عایق بین کلیه فضاها، به مقدار قابل ملاحظه‌ای از انتقال صدا در خانه جلوگیری می‌کند.
  8. استفاده از مصالح جاذب صدا و الیاف‌ها در کفها، دیوارها و سقفها. عایقهای صوتی به مانند موکت می‌توانند از عبور صدا جلوگیری نمایند. حتی الامکان ازبکارگیری کفپوشهای سخت، مانند سرامیک، بتن و چوب خودداری نمایید.

متریال‌های مناسب برای عایق کردن صوتی:

پشم سنگ: پشم سنگ یکی از متریال‌های می‌باشد که می‌تواند عایق صوتی خوبی محسوب شود پشم سنگ علاوه بر عایق صوت در برابر آتش مقاوم هست و دما محیط را می‌تواند حفظ کند. از عیب‌های پشم سنگ حساسیت تنفسی و پوستی می‌باشد که می‌تواند برای انسان خطرناک باشد.

پشم سنگ
پشم سنگ

عایق پنلی آکوستیک: عایق های پنلی آکوستیک یکی از متریال‌های خوبی است که در فضا باعث می‌شود جذب صدای محیط بهتر شود و کنترل صدای محیطی عالی بشود. انواع مختلف دارد فوم هرمی، فوم شانه تخم مرغی، فوم ام دی و …

البته از همین دست محصولات عایق پنلی جدیدی وجود دارد که برخلاف بافت عایق های قبلی، دنس تر و متراکم تر بوده و براحتی در بین دیوارها و کف و سقف ساختمان قابل نصب و اجرا می باشد و مصالح ساختمانی از قبیل گچ و سیمان بدون ایجاد خورندگی روی آنها کار می شود.

عایق پنلی آکوستیک
عایق پنلی آکوستیک

فوم پلی اتیلن: فوم پلی اتیلن یکی از متریال‌های است که می‌تواند مکمل پنل‌های آکوستیک محسوب شود. حباب‌های ریز هوا بین پلی اتیلن باعث شده این متریال عایق صوتی خوبی محسوب شود.

فوم پلی اتیلن
فوم پلی اتیلن

نام و شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید تا کارشناسان زیباآشیان در اولین فرصت با شما تماس بگیرند!

ارتباط تلفنی 02166240094 09368000990

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجرای نمای خشک