الزام رعایت مفاد استاندارد ملی ایران به شماره 1-13822 در خصوص لوله، اتصالات و سیستم لوله کشی پلی پروپیلن ( PP ) مورد مصرف در تخلیه فاضلاب ساختمان:
سازمان نظام مهندسی استان تهران طی اطلاعیه ای تحت عنوان « اطلاعیه لازم الاجرا » به شماره 48755/99/110 و تاریخ 10/10/1399 مفاد استاندارد ملی ایران به شماره 1-13822در خصوص لوله، اتصالات و سیستم لوله کشی پلی پروپیلن (PP) مورد مصرف در تخلیه فاضلاب ساختمان را اعلام و بر الزام رعایت این مفاد از سوی کلیه مهندسان طراح، ناظر و سازندگان ذیصلاح ( حقیقی و حقوقی) سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و دفاتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی این استان تاکید نموده است.
در این اطلاعیه که به امضاء رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران جناب مهندس سعید سعیدیان رسیده است موارد لازم الاجرا در خصوص مفاد استاندارد ملی ایران به شماره 1-13822در خصوص لوله، اتصالات و سیستم لوله کشی پلی پروپیلن (PP) مورد مصرف در تخلیه فاضلاب ساختمان، به شرح زیر اعلام شده است:
اهم الزامات:
1-هنگامی که لوله ها و اتصالات با چشم غیر مصلح مشاهده می شوند، سطوح داخلی و خارجی لوله ها و اتصالات باید صیقلی، تمیز و عاری از شیار، تاول، ناخالصی، خلل و فرج یا سایر ناصافیهای سطحی باشد.
2- هر انتهای لوله یا اتصالات باید به صورت پاکیزه و عمود بر محور بریده شود.
3- سراسر دیواره لوله ها و اتصالات باید رنگ یکنواخت داشته باشد.
4- زاویه پخ (شیب ته لوله یا اتصال) باید بین 15 تا 45 درجه بر محور لوله باشد. وقتی از لوله های بدون پخ استفاده می شود، انتهای لوله ها باید پلیسه گیری شود.
5- کد ده رقمی استاندارد فرآورده و علامت استاندارد باید روی لوله و اتصالات درج و مشخصات نشانه گذاری باید مستقیما روی لوله و اتصالات برچسب گذاری یا چاپ شده یا اینکه شکل داده شود، به روشی که پس از انبارش، در معرض آب و هوا قرار گرفتن، حمل و نقل و نصب، خوانایی نشانه گذاری مطابق با یکی از سطوح زیر حفظ شود.
الف: بادوام در حین استفاده ب: خوانا تا زمانی که سیستم نصب شود.
6- لوله ها باید به ازای هر 1 متر، حداقل یک نشانه گذاری داشته باشند. برای لوله هایی با طول کمتر از یک متر، ممکن است با حداقل یک برچسب بر هر لوله نشانه گذاری انجام شود و در اتصالات، اطلاعات تولیدکننده می تواند روی اتصالات یا روی بسته بندی نشانه گذاری شود. حداقل نشانه گذاری لازم در لوله ها و اتصالات باید مطابق جداول 19و 20 استاندارد ملی 1-13822 باشد.
7- برای اتصالات جوش لب به لب، تنها لوله و اتصالاتی با کد حوزه کاربرد BD که برای کاربرد در داخل ساختمان و در محدوده ی بنای ساختمان به صورت مدفون در خاک، مناسب اند، (با سفتی حلقوی SN4 و قطرهای خارجی بزرگتر یا مساوی 75 میلیمتر) باید مورد استفاده قرار گیرند. لازم به ذکر است در صورت ابلاغ استاندارد تجدیدنظرشده حوزه کاربری BD حذف و حوزه کاربری UD با حداقل SN4 جایگزین خواهد شد.
8- در طولهای بزرگتر از 5/0 متر محصول، مناسب است پس از جا زدن لوله در اتصال توسط مجری، لوله 1 سانتی متر از انتهای سوکت بیرون کشیده شود.
9- درج علامت استاندارد و کد ده رقمی روی محصول و بسته بندی آن اجباری است و احراز اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد از طریق ارسال کد ده رقمی استاندارد فرآورده به سامانه پیامکی 10001517 و یا از طریق سامانه اینترنتیhttp://isom.isiri.gov.ir/parvaneh انجام گردد.
10- اجرای استانداردهای ملی اجباری ایران، مطابق ماده 34 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و ماده 15 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد الزامی است.
متن کامل اطلاعیه مذکور به صورت پی دی اف، در زیر ضمیمه شده است.
منبع:
– وبسایت رسمی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران.