پروژه های زیباآشیان پارس

021

جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید

logo
Search
Close this search box.

شیشه های نشکن

شیشه های نشکن چندلایه در سال 1927 بعنوان شیشه جلوی خودرو و اتومبیل مورد استفاده قرار گرفت.لایه های متعدد از آن را می توان بصورت شیشه “ضد گلوله” استفاده کرد و از این نوع محصول بیشتر در بانکها استفاده می‌شود.علاوه بر مزایای آشکار استفاده از آن در پنجره آسمان خراش، شیشه نشکن چندلایه دارای احتمال بیشتری در باقی ماندن بر روی قاب پنجره در صورت بروز زلزله و طوفان خواهند بود.شیشه آبدیده نوع دیگری از این محصول است که معمولا با حرارت دادن یک ورق شیشه و سپس به سرعت سرد کردن آن و سخت شدن شیشه پدید می آید.

شیشه های نشکن

این فرآیند آبدیده کردن شیشه، مقاومت شیشه را حدود 5-10 برابر نسبت به حالت قبل افزایش می‌دهد.این محصول دارای مزایای عمده بیشتری نسبت به شیشه نشکن آبدیده نشده است، چون برخلاف آن، وقتی می‌شکند بصورت خرده های شیشه تیز نخواهد شکست.
در عوض این بصورتی می‌شکند که قطعات آن احتمال کمتری خواهد داشت که به کسی آسیب برساند مانند حالتی که شیشه خودرو می‌شکند.در حالی که شیشه نشکن چند لایه در شیشه جلو اتومبیل استفاده می‌شود، نوع آبدیده ایمنی در کناره ها و شیشه عقب خودرو استفاده می‌شوند.

شیشه های نشکن

دلیل این کار این است که در درجه اول نوع چندلایه مقاومتر از آن است که از وسط بشکند و در نتیجه در هنگام بروز سانحه گروه امداد به سختی خواهند توانست به مجروحین کمک نمایند. چنین مشکلی با استفاده از شیشه‌های نشکن آبدیده پیش نخواهد آمد. در صورتی که ماشین در دام افتاده باشد بطورمثال در آب فرو رفته باشد، به خرده‌های کوچک شکسته خواهد شد که آسیبی به مجروحین وارد نمیکند.خروج مجروحین از شیشه های کنار و عقب اتومبیل در صورتی که از شیشه نشکن چندلایه استفاده شود، بسیار مشکل خواهد بود. بسیاری از انواع محافظ چشم, با استفاده از شیشه آبدیده ساخته شده اند.محصول استفاده شده در این محافظ چشم, بجای اینکه حرارت داده شود با استفاده از یک فرآیند شیمیایی تولید می‌گردد.

اختراع شیشه نشکن:

این نوع محصول حفاظتی توسط مردی فرانسوی بنام ادوارد بنهدیکتوس اختراع شد.در یک روز سرنوشت ساز در سال 1903، وقتی درحال کار در آزمایشگاه خود بود, بطور تصادفی فلاسک شیشه ای او از روی میز افتاد.
بجای خرد شدن و پخش شدن تیکه‌های ریز شیشه در سراسر کف زمین، فلاسک تنها با حفظ ظاهر خود دچار شکستگی شده است. پس از انجام تحقیقات بیشتر، بنهدیکتوس دریافت شیشه دارای سلولز نیترات پلاستیکی است که در فلاسک خشک شده بود و یک نوع پوشش فیلم چسبنده داخلی را ایجاد کرده بود که شیشه را از شکسته شدن در حالت نرمال خود حفظ می‌کرد.
گزارش‌های متناقض زیادی مبنی بر نحوه الهام گرفتن بنهدیکتوس در کشف شیشه نشکن مطرح شده است که این یکی از دلایل الهام گرفتن او در ساخت آن بوده است.درنتیجه این محصول ایمنی با استفاده از روش مشابه تکنولوژی بکارگرفته در فلاسک ساخته شد. به این ترتیب او اختراع خود را با بکارگیری یک لایه از سلولوید بین دولایه شیشه‌ای ساخت. هنگامی که فرآیند تولید او تکمیل شد، او در سال 1909 اختراع خود را برای شیشه های چندلایه(نشکن) به ثبت رسانید.
درحالی که شیشه های نشکن او بلافاصله توسط تولیدکنندگان خودرو مورد قبول واقع نشد, در طول جنگ جهانی اول محبوبیت بسیاری کسب نمود، از این محصول در قسمت چشم ماسک های ضد گاز به عنوان عینک استفاده می‌شد.

شیشه های نشکن برای کف:

استفاده از شیشه تقریبا در تمامی مکان ها بسیار عادی و همه گیر شده است. از جمله استفاده از شیشه نشکن برای کف که جذابیت خاصی را به آن مکان می دهد. شیشه نشکن برای کف که همانطور از نامش معلوم است از شیشه نشکن بر روی سطح زمین به جای سایر مصالح از جمله کاشی و سرامیک و … استفاده می شود. راه رفتن روی شیشه نشکن برای کف لذت خاصی را به افراد می دهد که یکی از دلایل محبوبیت شیشه نشکن رای کف می باشد.

شیشه های نشکن

استفاده از خواص شیشه های نشکن در صنعت:

شما معمولا شیشه‌های نشکن آبدیده را در مانیتورهای کامپیوتر، پنجره های سقفی، قفسه یخچال و فریزر، درب اجاق گاز و غیره مشاهده خواهید نمود.  محبوب ترین فرآیند مدرن ایجاد این محصول، بکارگیری دو لایه شیشه ای گرم شده و قراردادن یک لایه بوتیرال پلی وینیل بین آنها می‌باشد.محصولی که پس از اعمال غلتک هایی بر روی آن جهت خروج هوا از بین لایه ها تولید میشود. در طی این فرآیند در یک محفظه تحت فشار 160درجه فارنهایت (70 درجه سانتیگراد) به منظور پیوند لایه ها با هم گرم می‌شود. بیشتر شیشه های نشکن چندلایه به طور طبیعی تا 97% از ورود اشعه UV جلوگیری می‌نمایند.

ویژگی های شیشه های نشکن:

شیشه نشکن نیز خواهد شکست اما به‌صورت ایمن ,این محصول حدوداً 6 برابر شیشه خام مقاومت ضربه‌پذیری دارد و تنها ضعف این‌گونه شیشه‌ها در گوشه‌ها و کناره‌های آن می‌باشد. درواقع هیچ‌گونه شیشه‌ای وجود ندارد که به‌هیچ‌وجه نشکند و فقط می‌توان با تغییراتی که روی ضخامت شیشه انجام می‌شود مقاومت آن را در برابر ضربه افزایش داد و یا به‌وسیله لایه‌های PVB چندلایه شیشه نشکن را لمینت کرد که در این صورت وقتی‌که این شیشه‌ها زمانیکه می‌شکنند خاصیت کشسانی ، مانع از پخش و پراکندگی ذرات شیشه ایمنی می‌شود.  این محصول قادر است 3 برابر بیشتر از شیشه معمولی در برابر حرارت پایداری کند و تغییرات حرارتی تا 300 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌نماید.آزمون حرارت دادن آن را برای کاربردهای افقی و سربار مقاوم می‌سازد و به علت گنجاندن نیکل سولفید در شیشه نشکن از شکستگی ناگهانی آن جلوگیری می‌نماید.

شیشه های نشکن

شیشه نشکن سکوریت:

شیشه نشکن سکوریت همان شیشه سکوریت است که این شیشه نشکن سکوریت چندین برابر شیشه ی معمولی می تواند فشار را تحمل کند. امروزه کاربرد شیشه نشکن سکوریت در ساختمان و همچنین در صنعت بسیار بیشتر نسبت به چندین سال گذشته شده است.

کاربردهای شیشه های نشکن:

این محصول یکی از پرکاربردترین شیشه‌ها در صنعت ساختمان بوده و برای کاربردهایی که احتمال شکستگی بالا می‌باشد و نیاز به امنیت بیشتر است مورداستفاده قرار می‌گیرد و بیشتر در نمای ساختمان ،بالکن،حمام, شیشه طلافروشی و مراکزی که باید امنیت بالایی لحاظ گردد و نیز در صنعت خودروسازی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

دلایل بکارگیری شیشه نشکن را برای پنجره ساختمان:

  • مقاوم در برابر شکستگی
  • از بین بردن حوادث
  • کاهش اثرات ناشی از شرایط بد آب و هوایی
  • صرفه جویی در مصرف انرژی

عوامل تاثیر گذار بر شکستگی شیشه های نشکن:

  • آسیب لبه تحت شرایط عادی
  • آسیب لبه های تحت شرایط استرس زا
  • ایجاد تنش بدون برخورد
  • آسیب لبه های شیشه ها با اعمال زور و فشار
  • ایجاد نادرست سوراخ
  • ایجاد انحراف در سوراخ
  • وجود سولفید نیکل

چاپ این مقاله

اجرای نمای خشک